Πάνος Χρόνης

Πάνος Χρόνης2019-05-15T14:01:45+02:00

Πάνος Χρόνης

Ψυχοθεραπευτής

Ο Πάνος Χρόνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Τα φοιτητικά του χρόνια βρέθηκε στην Πράγα και στο Novi Sad σπουδάζοντας Ιατρική. Έτσι, ζώντας για αρκετά χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη, έμαθε να αγαπά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και να εκτιμά τη διαφορετικότητα και τον πλούτο που έχουν να προσφέρουν. 

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με τη συμβουλευτική ψυχολογία κι εκπαιδεύτηκε στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία («γίγνεσθαι»), τη θεραπεία ζεύγους, οικογένειας και ομάδας, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), τη διαχείριση Συναισθηματικού και Ψυχικού Τραύματος και τη Μουσικοθεραπεία, τόσο στην Αγγλία (Royal Hospital for Neuro-disability), όσο και στην Ελλάδα (Ε.Κ.Π.Α.). 

Παράλληλα, τα τελευταία 6 χρόνια είναι συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών στην Αθήνα με την ιδιότητα του Ψυχοθεραπευτή. Πάντα, με ό,τι κι αν καταπιάνεται έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις αναζητήσεις του.

Πρόσφατα, απέκτησε και μια κόρη, τη Σοφία, που, όπως λέει, τον διδάσκει καθημερινά, όσα ο ίδιος ξεχνά καμιά φορά για τη ζωή, την απλότητα, την ευτυχία ενός χαμόγελου, τη χαρά του παιχνιδιού και της συνύπαρξης.

Στα 41 πια, διδάσκει σεμινάρια εκπαίδευσης σε δεξιότητες διαχείρισης άγχους, πρόληψης και τεχνικών επίγνωσης σε ομάδες, σχολεία κι οργανισμούς. 

Η αγάπη του για τον τόπο των παιδικών του χρόνων τον έφερε ανάμεσα σε φίλους και συμμαθητές, που επιχειρούν να αλλάξουν τον τρόπο που η πόλη μας βιώνει το παρόν και προετοιμάζει το μέλλον της.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ