Μαρίνα Λαντζούνη

Μαρίνα Λαντζούνη2019-05-15T13:55:57+02:00

Μαρίνα Λαντζούνη

Βιολόγιος, MSc Ωκεανογράφος

Μαρίνα Λαντζούνη

Η Μαρίνα Λαντζούνη θα κλείσει φέτος τα 45. Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Ωκεανογραφία στην Αθήνα (ΕΚΠΑ). Εργάστηκε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστήμια και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, με θέματα τη ρύπανση του Ευβοϊκού, θαλάσσιους οργανισμούς, τις καρέτες κ.ά. και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει αρθρογραφήσει στο Περισκόπιο της Επιστήμης και σε άλλα περιοδικά, ενώ έχει μεταφράσει βιβλία βιολογίας για τις εκδόσεις Κάτοπτρο. Στο υπόγειό της βρίσκονται καταχωνιασμένα δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν διδακτορική διατριβή πάνω στα αμφίποδα και, ίσως, να κρύβουν ένα νέο είδος για την επιστήμη. Το 2013 ήταν φιναλίστ του διαγωνισμού “Famelab”, και από τότε δραστηριοποιείται στην Επικοινωνία της Επιστήμης.

Πασχίζει να μάθει να παίζει καλό μπριτζ και έχει βάλει στόχο να διαδοθεί το πνευματικό αυτό άθλημα στις μικρές ηλικίες. Ήταν ενεργό μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για πολλά χρόνια, καθώς και μέλος περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Από το 2003 μέχρι σήμερα είναι στην εκπαίδευση. Όχι συνεχόμενα βέβαια, αφού στο διάστημα αυτό απέκτησε 4 παιδιά. Θέλοντας το καλύτερο για την οικογένειά της, επέστρεψε με σύζυγο και παιδιά στην Καλαμάτα το 2011, όπου και διδάσκει βιολογία στο 6ο Γυμνάσιο.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ