Κυριακή Παπακωνσταντίνου

Κυριακή Παπακωνσταντίνου2019-05-15T16:22:12+02:00

Κυριακή Παπακωνσταντίνου

Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Φιλόλογος

Κυριακή Παπακωνσταντίνου

Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου, έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα, στην οποία ζει και εργάζεται. 

Είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ηθική Φιλοσοφία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, ενώ παράλληλα είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια συνεδρία. Κατά καιρούς, έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων είναι η συγγραφή κειμένων, η αρθρογραφία και, φυσικά, η διδασκαλία, ενώ έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια σε διάφορες πολιτιστικές πρωτοβουλίες. 

Επειδή η ουσία, πολλές φορές, δεν έγκειται στο “τι” αλλά στο “πώς”, θεωρεί πως ο πολιτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης των όρων ζωής μας. Η ενασχόλησή της με τη φιλοσοφία και δη με την εφαρμοσμένη, της έχει διδάξει μεταξύ άλλων, να πιστεύει στην επίτευξη αλλαγής μέσω διαλόγου και συμμετοχικής διαδικασίας. 

Μεταξύ του “θέλω το καλύτερο για τον τόπο μου” και “πράττω για τον τόπο μου”, υπάρχει ένα πεδίο δράσης της γνώσης, της εμπειρίας και της συνεργατικής διάθεσης, το οποίο καλούμαστε να διανύσουμε.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ