Ελένη Χρονοπούλου

Ελένη Χρονοπούλου2019-05-15T13:54:02+02:00

Ελένη Χρονοπούλου

Νοσηλεύτρια Msc. Γ.Ν. Καλαμάτας, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Η Έλενα Χρονοπούλου, είναι νοσηλεύτρια με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και μητέρα ενός υπέροχου λουλουδιού! Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος και τα τελευταία 12 χρόνια υπηρετεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η αγάπη της για τον εθελοντισμό στην Υγεία ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, όπου διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώτου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην Ελλάδα, «Ο Αιμοδότης» στην Πάτρα. Χάρη σε αυτόν καλλιέργησε την έμφυτη ανάγκη της για προσφορά στον ασθενή συνάνθρωπο και κατάλαβε πως ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου μπορεί να είναι δύσκολος, όμως στο τέλος ανταμείβεται.

Τα τελευταία 2 χρόνια είναι εθελόντρια δράσης του ΚΕΔΜΟΠ και του Αρχέγονου Κύτταρου Αίματος Καλαμάτας.

Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να «επαναστατεί» στο άκουσμα των απαντήσεων, ‘’αυτό έτσι το βρήκαμε, τίποτα δεν αλλάζει, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη’’. Η αίσθηση του ανήμπορου και μοιρολατρικού είναι κάτι που δεν της ταιριάζει.  Κι αυτό ισχυροποιήθηκε μέσα της με τον ερχομό του παιδιού της. Τότε κατανόησε πλήρως την απεραντοσύνη που περικλείει η ύπαρξή της, όπως και κάθε ανθρώπου και θυμήθηκε αυτό που είχε πει ο  Ρουμί, ότι  δεν είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά ολόκληρος ο ωκεανός σε μία σταγόνα.

Πιστεύει λοιπόν πως ήρθε για την ίδια η στιγμή να ενώσει τη σταγόνα της με αυτή την ομάδα ανθρώπων, των οποίων το όραμα για το παρόν και το μέλλον του τόπου την κάνει να αισιοδοξεί.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ