Γιώργος Λαζαρίδης

Γιώργος Λαζαρίδης2019-05-15T12:51:09+02:00

Γιώργος Λαζαρίδης

Αθλητής Τένις με Αμαξίδιο

Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι Πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα.

Τον Ιανουάριο του 1993 και ενώ φοιτούσε στο δεύτερο έτος Σ.Τ.Υ.Α. (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας), του συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν το έναυσμά του για να ασχοληθεί με το Τένις με αμαξίδιο.

Το 2008 συμμετείχε στην Παραολυμπιάδα στο Πεκίνο, βρίσκεται στο νούμερο 50 στο μονό και 37 στο διπλό της Παγκόσμιας κατάταξης και στόχος του είναι η συμμετοχή του στην Παραολυμπιάδα του Τόκυο το 2020. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ με έδρα την Καλαμάτα. Σκοπός του συλλόγου είναι να ενθαρρύνει και να παροτρύνει άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Είναι διοργανωτής του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene open, μοναδικό στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2016 και το 2018 πραγματοποιήθηκε το 3ο με την συμμετοχή 40 αθλητών και συνοδών από 12 χώρες. Το 2017 ξεκίνησε φιλόδοξα τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, παρακολουθώντας το πρόγραμμα «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ». Ο Γιώργος Λαζαρίδης μιλάει Αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του πηγαίνει για ψάρεμα, εκδρομές, παίζει πινγκ-πονγκ και μπάσκετ.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ