Η απογοήτευση από το πρώτο μου Δημοτικό συμβούλιο

Η απογοήτευση από το πρώτο μου δημοτικό συμβούλιο.
Μειοψηφίες υψηλού επιπέδου εκλεγμένες με την απλή αναλογική.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 από τις μειοψηφίες που συμμετέχουν, παλιές, νεότερες και πολύ νέες, κατατέθηκαν σοβαρότατες ερωτήσεις που έβαλαν στο χάρτη μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα.
Ερωτήσεις για τη σύμβαση και τα οφέλη του δικτύου 5G για την πόλη μας -εφόσον αυτά υπάρχουν-, για το στρατόπεδο και το χαρακτήρα της έκτασης που θα προκύψει στο δήμο σαν ευκαιρία αναπτυξιακή, ερωτήσεις για τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ίντερνετ ώστε οι πολίτες είναι να είναι κοινωνοί & συμμετέχοντες σε όσα τους αφορούν, για την αναβάθμιση του κυκλοφοριακού πάρκου και του τρόπου αναβάθμισης του ενόψει και της εβδομάδας κινητικότητας, ερωτήσεις για το σύμφωνο Δημάρχων και τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη συμμετοχή σε αυτό.
Κατά τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης θίξαμε ζητήματα όπως επανακαθορισμό του τρόπου παραλαβής & ελέγχου δημοτικών έργων, με κοινά αποδεκτό στόχο την εξάλειψη του φαινομένου των ανεφάρμοστων τεράστιων εργολαβικών εκπτώσεων, τις συχνά αδικαιολόγητες παρατάσεις και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της τεχνικής & ουσιαστικής γνώσης κατά την παραλαβή των έργων ακόμη και από διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή όλων εμάς των τεχνικών. Μιλήσαμε για τη ΣΒΑΑ , την ωρίμανση των έργων που εντάσσονται ώστε να μη χαθούν οι πόροι αλλά και στην ολιστική ματιά που επιτάσσει το ίδιο το πρόγραμμα. Σαν παράταξη δώσαμε μεγάλη σημασία στο τεράστιο ζήτημα–ευκαιρία επανακαθορισμού της ταυτότητας του παραλιακού μετώπου. Υπερψηφίσαμε τους προϋπολογισμούς των έργων Αναγνωσταρά & Παραλιακό μέτωπο, ώστε να μην χαθούν οι πόροι, ωστόσο ζητήσαμε δεσμεύσεις για την εξασφάλιση του ολιστικού σχεδιασμού και την αποφυγή της λογικής παζλ που δεν εξασφαλίζει τη συρραφή των μελετών. Αναφέρθηκαν οι όροι αρχιτεκτονικός διαγωνισμός & σχεδιασμός waterfront και ζητήθηκαν δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή προς αυτές τις κατευθύνσεις που επιβάλει η νέα ευρωπαϊκή πόλη.
Ωστόσο, την επομένη του συμβουλίου και δυο ημέρες μετά η συζήτηση τόσο των όσων συμμετέχουν αλλά και όσων συμμετείχαν έως την Πέμπτη στο σχήμα της πλειοψηφίας, επικεντρώνεται σε ζητήματα που δεν τιμούν κανένα από τους συμμετέχοντες και κυρίως βγάζουν προς τους πολίτες μια εικόνα για όλους εμάς που μας υποτιμά.
« Ο δήμαρχος αθέτησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις »
« Ο θεσμός του Δημάρχου Καλαμάτας δεν εκβιάζεται!»
« Δεν μπορεί να δέχομαι τελεσίγραφα για συγκεκριμένες απαιτήσεις»
« ο δήμαρχος έχει διαφορετική αντίληψη για το «πολιτικό φέρεσθαι»
«…θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί αφορούν χαρακτηρισμούς και αναφορές που δεν έγιναν σε συνεδρίαση του Σώματος. Μάλιστα οι δύο τους, που είναι και συνάδελφοι δικηγόροι, αντάλλαξαν μεταξύ τους και κάποια σχόλια που καλλιεργούν κλίμα συνέχισης της αντιπαράθεσης»
Όλα τα παραπάνω είναι αποσπάσματα από τον τοπικό τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο τυχαία επιλεγμένα, και είναι απορίας άξιο γιατί δεν ακουστήκαν όλες οι προτάσεις & οι ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν σε ένα τετράωρο Δημοτικό Συμβούλιο, ή αν εσκεμμένα καλλιεργείται ένα κλίμα υποτίμησης του επιπέδου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής θέλει να συμμετάσχει σε συζητήσεις ουσίας, θέλει να διακριθεί αναμεσά σε εξαίρετους ποιοτικά συνάδελφους και να διαβάζει την επόμενη ημέρα του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου τα διακριτά & ουσιαστικά λεγόμενα από όπου και αν προέρχονται. Έτσι δικαιώνουμε την επιλογή των συμπολιτών μας, έτσι δικαιολογούμε την πολύωρη ενασχόληση μας, έτσι νομίζουμε ότι θα αρχίσει η πόλη να πηγαίνει στο δικό της αύριο.
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το καλλιεργούμενο χαμηλό επίπεδο, για την ανοχή στο λίγο, για την εντύπωση των πολίτων ότι όλοι παίρνουμε μέρος σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;
Θερμή παράκληση την επόμενη φορά να διαβάσουν οι πολίτες τα όσα ειπώθηκαν και να μην γινόμαστε απλοί παρατηρητές της περιφερόμενης κουτσούνας, όποια και αν είναι αυτή!
Δεν μας αρμόζει.

Τόνια Κουζή
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής της ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

2019-09-22T11:04:01+02:0022 Σεπτεμβρίου, 2019|Νέα|
Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. ΟΚ